Overslaan en naar de inhoud gaan

Profile, rebranding voor de DIY in de praktijk

Profile, rebranding voor de DIY in de praktijk

Eltra is de onbetwiste marktleider in de distributie van elektrisch materiaal en verlichting naar de DIY-sector. Het bedrijf levert dagelijks aan meer dan 1000 DIY-zalen in de Benelux en de rest van Europa.

Hun productportfolio omvat een indrukwekkende collectie A-merken die aangevuld wordt met hun eigen kwaliteitsmerken Profile, Prolight, Q-nect, Eloy en MEO. Zo kunnen de DIY-zaken rekenen op een uitgebalanceerde range van op elkaar afgestemde A- en B-merken.

In de loop der jaren was er echter wel een erg groot verschil ontstaan tussen de fysieke uitstraling van de ‘royale’ A-merken en de wat ‘armoedige’ B-merken. Een rebranding en opwaardering van de eigen B-merken drong zich dus op en daar werd Mink voor ingeschakeld.

Gezien het hier om meer dan 1000 SKU’s ging die op relatief korte termijn allemaal een nieuw jasje moesten krijgen, was het van belang om (1) een herkenbare brandlijn te ontwikkelen die (2) efficiënt te implementeren was op een heel scala van verpakkingen (labels, blisters, haspels, sleeves, blisterboxen en doosverpakkingen. Daarnaast ontwikkelden we ook een kleurcode om de consument wegwijs te maken in het brede gamma.

Het resultaat werd zeer goed onthaald door de retailhandelaars én door de consument. Die laatste heeft niet meer het gevoel dat hij ’second-best’ aan het kopen is en is ook beter geïnformeerd. Dat komt vooral door het maximaal gebruik van universeel begrijpbare iconen die de technische voordelen van het product overbrengen. Deze iconen zijn des te meer welkom gezien de meeste verpakkingen in minstens 6 of 8 talen worden uitgevoerd.

PACKAGING INSPIRATIEBOEK