Photoshape - 3D

Photoshape 3D, de ultieme virtuele packshot

Wie vertrouwd is met de lancering van nieuwe producten heeft het al vaak ondervonden. Het product is nog niet klaar, ofwel is de verpakking nog niet af, ofwel is het etiket nog niet gedrukt ... het kan ook een combinatie van deze 3 zijn. Kostbare weken, soms zelfs maanden gaan zo voorbij. Want er is natuurlijk een echte foto nodig, vooraleer de campagne van start kan gaan en de verkoop kan beginnen.

Photoshape 3D lost dat probleem voor u op waardoor u kostbare tijd wint. Meer nog; met Photoshape 3D hoeft u zelfs de studio niet meer in … en heeft u nadien ook geen retouches meer nodig. Bovendien hoeft u ook geen nieuwe foto’s te nemen als het etiket verandert of de productfamilie uitgebreid wordt.

Hoe gaat Photoshape 3D in zijn werk?

De basis van een Photoshape 3D-object is een heel nauwkeurige tekening in 3 dimensies. In het geval dat het om een (semi)transparante verpakking gaat, speelt de wanddikte een cruciale rol, omdat die de graad van transparantie en reflectie zal bepalen.

Uniek aan Photoshape 3D is dat we echte materie toekennen aan de tekening. bijv. glas, acryl, pet, pvc,... Daardoor zal de virtuele Photoshape 3D-verpakking ook echt reageren met veranderende lichtomstandigheden. Net zoals een echte verpakking.

Eens dat gebeurd is, “vullen” we de verpakking met het echte product in kwestie. Ook dat beschrijven we heel precies, met fysische parameters (viscositeit, helderheid, homogeniteit, enz..).

Daarna volgt het merkbeeld, ofwel rechtstreeks bedrukt op de verpakking, of via het etiket … ook daarvan omschrijven we de fysische eigenschappen zorgvuldig. De bedrukking zelf voegen we toe met de drukklare pdf van het etiket en we geven de plaats aan waar die op de verpakking moet komen.
Ten slotte zetten we de virtuele fotostudio klaar, plaatsen we onze spots, bepalen ons camerastandpunt, en nemen we de virtuele packshot.

Het uiteindelijke beeld wordt gerenderd in de resolutie die we wensen.

Het eindresultaat is niet te onderscheiden van een echte foto… en dat zonder fotograaf, fotostudio of camera.

Moet er iets aan veranderen, dan hoeven we niet helemaal te herbeginnen. Het grootste werk is immers reeds gebeurd. We kunnen producten gaan combineren, het camerastandpunt aanpassen, belichting veranderen, een andere achtergrond gebruiken, enz..

De voordelen van Photoshape 3D

 • geen dure, voorlopige mock-ups meer nodig
 • geen verloren studiotijd meer
 • geen tijdverlies meer door het wachten op product, verpakking, druk, ...
 • altijd een perfecte weergave van uw verpakkingen
 • camerastandpunten kunnen eenvoudig gewijzigd worden
 • producten kunnen gecombineerd worden tot groepsfoto’s
 • een update van het label kan snel en eenvoudig gebeuren, zonder nieuwe opnames
 • alle fotografische mogelijkheden zijn bereikbaar zonder fotostudio
 • 3D fles Bijenhof
  Bokalen 3D
  Bokalen 3D

  Bijenhof - Verpakkingen uit glas
  3D

  Glas reflecteert en is transparant. Meteen ook de twee redenen waarom opnames van glazen verpakkingen onder de technische fotografie vallen. De fotograaf moet immers in de eerste plaats vermijden dat hijzelf weerspiegeld wordt in de foto. Ten tweede moet hij ook heel vakkundig omspringen met zijn belichting om te voorkomen dat het glas zijn transparantie verliest en helemaal melkachtig wit uitslaat.
  Deze twee problemen zijn met Photoshape 3D van de baan. Het glas behoudt ten alle tijde zijn transparantie en gezien er geen fysieke fotograaf aanwezig is in de virtuele fotostudio staat hij ook nooit weerspiegeld in de foto. Tevens kan u moeiteloos een andere achtergrondfoto in de packshot plaatsen, waarna Photoshape 3D alle transparanties aanpast aan die foto.

 • Glas wijn 3D

  Glas wijn - Vloeistoffen
  3D

  Photoshape 3D laat toe om beelden te maken die via de klassieke fotografie slechts met heel veel moeite en middelen gerealiseerd kunnen worden. Of zelfs helemaal niet… Stel u gewoon de moeilijkheden voor die deze opname in een klassieke studio zou veroorzaken… Hoeveel keer zou u moeten walsen ? Hoeveel flessen wijn zou u vermorsen ? Hoeveel keer zou u de glazen moeten afwassen ?
  En dan nog zou u afhankelijk zijn van een toevallig resultaat dat u nooit meer op identieke wijze kan herhalen. Bovendien moet u die hele tijd met zijn tweeën zijn.
  Met Photoshape 3D liggen dergelijke effecten voortaan wél binnen uw bereik en budget. En als de achtergrond u niet helemaal bevalt, dan verandert u deze gewoon. Photoshape 3D past alle reflecties en transparanties aan naargelang de achtergrond van uw keuze.

 • Verpakkingen Herbavita

  Herbavita - Verpakkingen voedingssupplementen voor de veeteelt
  3D

  Deze groepsfoto lijkt op het eerste gezicht niet zo moeilijk om te fotograferen en niet zo spectaculair. Als u die echter moet maken via de klassieke fotografie dan heeft u wel een aantal praktische problemen. Zo weegt de IBC-container (midden in de groepsfoto) meer dan 1.000 kg en de ton aan de rechterzijde ruim 200 kg. Daar doet u niet mee wat u wil natuurlijk. Bovendien hebben dergelijke producten ook een industrieel verpakkingsproces ondergaan en zijn ze vaak niet heel bruikbaar als ze van de band rollen. Vaak zijn er contaminaties, stof of storende krassen op verpakking en etiket die u handmatig moet retoucheren. Ook op lange termijn zijn er altijd problemen met groepsopnames. Verandert er een product van verpakkingswijze of etiket, of komen er producten bij in het gamma, dan moet u het hele proces opnieuw doorlopen. Met Photoshape 3D behoren al deze problemen voorgoed tot het verleden. Alle verpakkingen zien er altijd volledig nieuw uit, u herschikt ze met uw computermuis in plaats van met een vorkheftruck, u verandert etiketten waar nodig, u voegt nieuwe referenties toe, … allemaal heel comfortabel van achter uw scherm.

 • Hamlet Ambiente 3D

  Hamlet - Ontwikkeling nieuwe verpakkingen
  3D

  Zoals iedere verpakkingsontwerper weet, is het extreem moeilijk om een 3D-verpakking te beoordelen vanaf een ontwerp in 2D. Ook hier biedt Photoshape 3D de gedroomde oplossing. U importeert hier gewoon uw 2D-ontwerp in het Photoshape 3D-model, waarna u een levensechte foto kan renderen.
  Het resultaat is zonder meer verbluffend en u kan twee of meerdere voorstellen naast elkaar afbeelden. Zo komt u makkelijker tot de juiste keuze. Bovendien kan u die foto ook meteen gebruiken in uw cataloog, website of andere media. U hoeft dus geen weken meer te wachten tot hij gedrukt is of over te gaan naar geldverslindende mock-ups om tijd te winnen.

 • iWhite producten in 3D
  iWhite doos 3D
  iWhite doos 2 3D

  iWhite - Digitale, snelle prototypes
  3D

  iWhite had het idee om een whitening box samen te stellen, bestaande uit 4 iWhite whitening producten: de iWhite trays, de iWhite tandpasta, het iWhite mondwater en de iWhite tooth polisher. Daarvoor ontwierpen we me met Photoshape 3D drie verschillende oplossingen. De eerste oplossing bestond gewoon uit een omdoos met handvatje (foto bovenaan). De tweede was een platte doos met sleeve waarin alle producten zonder individuele verpakking naast elkaar in een gethermoformeerde tray geplaatst werden (foto 2). De derde ten slotte was op hetzelfde principe gebaseerd maar met een andere schikking (om de doos minder breed te maken) en met de producten in hun individuele verpakking. (foto onderaan)
  Via Photoshop 3D konden we deze 3 ideeën vlot en betaalbaar visualiseren in ‘echte’ foto’s die doorgestuurd werden naar alle dealers wereldwijd, met de (geschatte) kostprijs van elk van hen. De kostprijs van uitvoering gaf uiteindelijk de doorslag bij de dealers. De eenvoudigste oplossing (foto bovenaan) haalde het.

 • Verpakkingen Copalac 3D

  Copagro - Metalen verpakkingen
  3D

  Metalen verpakkingen die rechtstreeks bedrukt worden, hebben een heel specifieke transparante glans. Die is met gewone Photoshop niet te bereiken, maar met Photoshape 3D lukt dat perfect. In Photoshape 3D kun je immers je materie definiëren in al zijn natuurkundige eigenschappen. In Photoshop kom je niet veel verder dan het aanbrengen van kleur dat echter op de een of andere manier bovenop het metalen oppervlak blijft liggen, waardoor de natuurlijke transparantie en blending verloren gaan.

 • Daksysteem 1
  Daksysteem 2

  Deschacht - Montagemanual dakopbouw
  3D

  Traditioneel worden voor dergelijke toepassingen tekeningen in Illustrator gebruikt. Die zijn echter niet altijd even duidelijk en behoeven altijd een tekstuele uitleg om aan te geven om welke laag het precies gaat. Bovendien moet men helemaal opnieuw beginnen wanneer men de laagopbouw vanuit een andere hoek wil bekijken. Met Photoshape 3D worden dergelijke tekeningen meteen veel duidelijker en realistischer. Bovendien kan je nadien nog vlot het standpunt veranderen en meteen een nieuwe render maken.

 • Deschacht horloge
  Deschacht horloge 2

  Deschacht - Promohorloge in plastic houder
  3D

  Voor een promotieactie van Deschacht kregen we dit horloge toegestuurd per post om er een foto van te nemen. Alleen bleek het opgestuurde horloge blauw te zijn ipv zwart, was de plastic houder op verschillende plaatsen gebarsten en was het niet gepersonaliseerd met het logo van Deschacht. En er was natuurlijk geen tijd om te wachten tot het definitieve echte horloge geleverd zou worden…
  Dus ‘tekenden' we het horloge en de houder in Photoshape 3D en konden zo deze gerenderde foto maken vanuit het niets. De promotie liep als een trein.

 • GMP 3D visual 1
  GMP 3D visual 2
  GMP 3D visual 3

  GMP - Privacylamellen in kunststof voor staaldraadomheiningen
  3D

  Van deze lamel hadden we welgeteld één prototype en dan nog in een verkeerd kleur. Maar ook hier bracht Photoshape 3D de oplossing. We tekenden de lamel, voorzagen hem van de juiste kleuren in de juiste materie en knutselden zo zelfs volledige omheiningen in elkaar die in niets te onderscheiden zijn van een echte foto.

 • Agrofino zakken 3D
  POS Agrofino 3D

  Agrofino - Verpakking en POS-visualisaties
  3D

  Ook dit is een klassiek probleem bij de lancering van een nieuw product of een nieuwe productlijn. De beslissing is genomen, het verpakkingsontwerp schiet goed op, maar de verpakkingen moeten ook nog gedrukt worden en afgevuld. Intussen is de verkoopploeg echter al bezig met onderhandelingen met de klanten/retailers om de nieuwe producten in hun assortiment op te nemen, want dat neemt ook al snel enkele maanden tot een jaar in beslag.
  Met Photoshape 3D kan u - maanden vooraleer het product definitief klaar is - al realistische foto’s tonen aan uw klanten/retailers. En niet enkel van het product zelf, maar ook van gevulde displays en vaste winkelpresentaties. Een troef van formaat bij de onderhandelingen !